Skillnaden mellan en frisör och en barberare

Mannen min har börjat odla skägg och det växer som ogräs. Nu har det blivit så långt att det är svårt att hantera och det ser inte alls så snyggt ut. Han står framför spegeln varje morgon och drar i skägget, suckar och jag brukar alltid försöka peppa honom. Så sa han att han nog skulle ta bort det för att det nog inte ens passar honom och jag som älskar skägg på killar stoppade honom direkt. Sa direkt att han skulle gå till en frisör här i Skövde, en barberare, som kan frisera skägget istället så att det faktiskt blir bra. Det finns en bra salong här i Skövde centrum, Sigges Barbershop, så finns ingen anledning för honom att inte gå dit.

Han protesterade inte emot alls. Han tycker om och trivs lika bra i skägget själv som jag tycker att han passar i det. Blir verkligen manligt. Jag var ju själv och klippte håret nu i början av veckan så blir ju bra om ha också kan gå till sina egna frisör nu och få fixade skägget så att vi ligger i fas med varandra. Så att vi både är nyklippta och ser välvårdade ut samtidigt.

Kallas personer som sysslar med skägg för frisörer eller kanske de bara för barberare? Det kanske beror på om de bara jobbar med skägg eller om de fixar med frisyrer och huvudhår också. Lite oklart det där. Men oavsett, han får boka tid hos Sigges Barbershop hos en frisör, barberare eller vad man nu ska kalla dem för att fixa skägget så snart som möjligt. Bättre att testa det innan han rakar av det.
Så får han raka av det sen istället om det ändå inte blir bra.

Du gillar kanske också...